2 June 2021

Financial consultant to DanStem and CPR

open position

Financial consultant for two large externally funded research centers at The Faculty of Health and Medican Sciences (SUND).

Økonomikonsulent med overblik og flair for relationer og rådgivning

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Københavns Universitet

Har du lyst til at gøre en forskel for forskning inden for sundhedsvidenskaben?

Vil du være ’first point of contact’ omkring økonomi for forskningsledere?

Så er du måske SUND’s nye økonomikonsulent

Om os
Vi har oprettet en ny stilling som økonomikonsulent, hvor du skal være ’first point of contact’ i økonomiske sammenhænge for to af vores store eksternt finansierede forskningscentre på SUND.

Du bliver en del af SUND økonomicenter, hvor vores overordnede formål er at drive og understøtte kerneforretningen på SUND ved den bedst mulige servicering af institutter, centre og de enkelte brugere med drifts- og udviklingsopgaver på økonomi- og regnskabsområdet.

Vi arbejder tæt sammen i økonomicenteret for at sikre effektiv opgaveløsning af høj kvalitet, og vi lægger vægt på at have et fagligt miljø med sparring og videndeling, hvor alle bidrager og hjælper hinanden. Rådgivning af vores brugere er derfor en central del af jobbet. Det er derfor vigtigt, at du er udadvendt og trives med at samarbejde med mange forskellige mennesker.

I centeret er vi ca. 55 medarbejdere fordelt på tre sektioner. To sektioner, der arbejder med rådgivning og administration af eksternt finansierede forskningsprojekter og en sektion, der arbejder med finans og indkøb. Hver sektion ledes af en sektionsleder, der refererer til økonomidriftschefen. Du vil blive en del af en projektøkonomisektion på ca. 18 medarbejdere.

Om stillingen
Som økonomikonsulent har du selvstændigt ansvar for at rådgive og servicere forskningsgrupperne på to store forskningscentre om deres samlede økonomi, så der sikres effektiv anvendelse af midlerne. Du vil arbejde tæt sammen med forskningsgruppelederne, centrenes administrationschefer samt projektøkonomer og regnskabsmedarbejdere i økonomicenteret for herigennem at være forskningsgruppeledernes bindeled i til samarbejdspartnere i økonomisammenhænge.

Opgaverne som økonomikonsulent vil være at:

 • Være ansvarlig for den økonomiske administration af centrenes store ”centerbevillinger” inklusiv underliggende projekter i rollen som porteføljemanager for gruppelederne
 • Have løbende dialog og 1:1-møder med samt support vedrørende budgetter, forbrug, planlægning og rapportering til gruppelederne
 • Udarbejde lønbudgettering for forskningsgrupperne
 • Gennemføre løbende opfølgning, rettelser og anden grundlæggende finansiel administration
 • Udarbejde rapportering til fonden og KU
 • Indgå i et tæt samarbejde med centrenes administrationschefer om centerbevillingernes strategiske anvendelse samt opfølgning og rapportering herpå

Om dig
Vi søger en kollega som:

 • Har relevant økonomifaglig akademisk uddannelse
 • Har relevant erfaring i rollen som økonomikonsulent med at servicere og rådgive mange enheder, og som både begår sig med operationelt økonomiarbejde og strategiske overvejelser om økonomistyring
 • Gerne har erfaring med universitets-/forskningsverdenen (en fordel – ikke et krav)
 • Er god til at samarbejde og opbygge relationer i rollen som rådgiver
 • Har gode kommunikationsevner på dansk og engelsk, både skriftligt og mundtligt, da størstedelen af kommunikationen med forskerne er på engelsk
 • Har god systemforståelse, stærke kompetencer i Excel og erfaring med rapporteringsværktøjer
 • Har analytisk sans, proaktiv tilgang, kan strukturere og have overblik
 • Udviser selvstændighed, engagement og motivation både fagligt og socialt

Vi tilbyder
Vi tilbyder dig et fagligt spændende og udfordrende job med fokus på høj kvalitet og service. Samtidig har vi en uformel omgangstone, hvor der er plads til alle, og vi lægger stor vægt på trivsel, samarbejde, sparring og dialog. Vi prioriterer god introduktion til opgaver og organisation med fx relevante interne kurser. Samtidig får du en grundig introduktionsplan og en ’buddy’ i opstartsperioden.

Vi er en god blanding af ansatte med mange forskellige baggrunde og individuelle kompetencer – og vi har også plads til dig!

Vi har fleksibel arbejdstid og tilbyder gode muligheder for videreudvikling af dine personlige og faglige kompetencer. Vi tilbyder gratis parkering og andre personalegoder (fx personaleforening, leje af feriebolig, kunst- og kulturtilbud samt motionstilbud).  Vi har til huse centralt på Nørrebro – tæt ved byen, Søerne og offentlig transport.

Læs mere om Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på https://sund.ku.dk/

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er tidsubegrænset og er på fuld tid med ansættelse hurtigst muligt eller pr. 1.september 2021.

Ansættelsen sker efter gældende overenskomst som fuldmægtig eller specialkonsulent (afhængig af erfaring) efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten (AC-overenskomsten). Der vil være mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Arbejdsstedet er Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N.

Ansøgning
Har ovenstående vakt din interesse, opfordrer vi dig til at søge stillingen uanset køn, alder, religiøs eller etnisk baggrund. Send ansøgning vedlagt cv samt dokumentation for uddannelse elektronisk via dette opslag på KUs jobportal her (https://jobportal.ku.dk/administrative-og-forskningsunderstoettende-stillinger/administration-it-og-service/) under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, så den er KU SUND i hænde senest søndag den 20. juni 2021. Vi modtager kun elektroniske ansøgninger.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt 23-25. juni.

Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Yderligere oplysninger
Du er velkommen til at kontakte sektionsleder Dzenan Omerbegovic tlf.nr. 50 55 29 55.

Københavns Universitet ønsker at afspejle mangfoldigheden i samfundet og opfordrer alle kvalificerede kandidater til at søge uanset alder, handicap, køn, nationalitet, race, religion eller seksuel orientering. Udnævnelse vil alene være baseret på kvalifikationer.

SØG STILLINGEN

Københavns Universitet giver sine knap 10.000 medarbejdere muligheder for at udnytte deres talent fuldt ud i et ambitiøst, uformelt miljø. Vi sikrer traditionsrige og moderne rammer om uddannelser og fri forskning på højt internationalt niveau. Vi søger svar og løsninger på fælles problemer og gør ny viden tilgængelig og nyttig for andre.

Kontakt

Dzenan Omerbegovic

Info

Ansøgningsfrist: 20-06-2021
Ansættelsesdato: 01-09-2021
Arbejdstid: Fuldtid
Afdeling/Sted: Økonomidrift